Siirry sisältöön
🎉 Yli 45 € tilauksiin metallinen shaker kaupan päälle! Klikkaa ja lue lisää!
🎉 Yli 45 € tilauksiin metallinen shaker kaupan päälle! Klikkaa ja lue lisää!
Juoksijan vesijuoksu

Juoksijan vesijuoksu - vaihtelua ja tehoa lenkkeihin

Kaipaatko lenkkeihisi uutta twistiä tai pidempää kestoa? Ratkaisu saattaa löytyä lähempää kuin arvaatkaan – uimahallista. Tässä artikkelissa pureudumme syvemmin juoksijan vesijuoksuun sekä tarjoamme parhaat vinkit tähän tehokkaaseen harjoittelumuotoon!

Top 3 syytä lisätä vesijuoksu harjoitusohjelmaan:

Jo pelkästään vedessä olo on hyödyllistä sydämelle ja verenkierrolle. Veden paine lisää verenvirtausta sydämeen, mikä kehittää sydämen pumppaustehoa. Muita syitä ottaa vesijuoksu tai uinti osaksi viikoittaista harjoitusrutiinia ovat:

  1. Vammojen ehkäisy ja kuntoutus: Vesijuoksu vähentää merkittävästi kehon iskurasitusta verrattuna maalla juoksemiseen. Tämä tekee siitä ihanteellisen harjoittelumuodon vammojen ehkäisyyn ja kuntoutukseen.

  2. Voiman ja kestävyyden kehittäminen: Veden vastus haastaa lihakset eri tavalla kuin kuivalla maalla liikkuminen. Vesijuoksu parantaa lihasten voimaa ja kestävyyttä, mikä tukee juoksijan yleistä suorituskykyä.

  3. Liikkuvuuden parantaminen: Vedessä liikkuminen edistää nivelten liikkuvuutta. Tämä auttaa juoksijaa ylläpitämään parempaa juoksutekniikkaa ja auttaa vähentämään loukkaantumisriskiä.

Maajoukkuejuoksija Jarkko Järvenpään Vinkit Juoksijan Vesijuoksuun:

  1. Oikea juoksutekniikka: Säilytä hyvä juoksuasento vedessä ja pidä ylävartalo rentona. Pidä polvet korkealla ja liikuta jalkoja tehokkaasti.

  2. Tehokas liike: Keskity vedessä työskentelemiseen ja pyri pitämään liikkeesi dynaamisina. Ideana ei ole päästä mahdollisimman pitkälle, vaan hakea juoksuun hyvää frekvenssiä.

  3. Intervalliharjoittelu: Kokeile vesijuoksussa myös intervalliharjoittelua. Voit tehdä esimerkiksi nopeus- ja intensiteettivaihteluja, jotka jäljittelevät maalla tehtäviä intervalleja.

  4. Keskity tekniikan parantamiseen: Hyödynnä vesijuoksua tekniikan hiomiseen. Keskitä huomiosi juoksutekniikkaan ja kokeile erilaisia askeltyylejä ja liikeratoja.

  5. Säännöllisyys: Sisällytä vesijuoksu osaksi säännöllistä harjoitusohjelmaasi. Kuten muissakin harjoittelumuodoissa, säännöllisyys on avain tuloksiin.

 

Katso videolta Jarkon vinkit vesijuoksuvyön kiinnitykseen sekä harjoitteisiin! 

Siirry Jarkon juoksuvalmennukseen TÄSTÄ! 

Edellinen artikkeli Onko lyhyestä treenistä hyötyä? - Näin kuntosi kasvaa pikatreenillä!
Seuraava artikkeli Top 3 maailman nopeimmat juoksukengät 2023 - Jarkko Järvenpää

Lue myös seuraavat artikkelit: