Siirry sisältöön
🎉 Yli 45 € tilauksiin metallinen shaker kaupan päälle! Klikkaa ja lue lisää!
🎉 Yli 45 € tilauksiin metallinen shaker kaupan päälle! Klikkaa ja lue lisää!
Progressiivinen treeniohjelma

Progressiivinen treeniohjelma

Tärkein asia lihasten kasvatuksessa ravinnon ohella on treeni. Ilman lihaskasvuun tähtäävää treenaamista on mahdotonta kasvattaa lihasmassaa. Mitä sitten tarkoittaa lihaskasvuun tähtäävä treeni? Kaikessa yksinkertaisuudessaan tehokasta ja nousujohteista harjoittelua. Lihaksen kasvatukseen pyrkivässä treenaamisessa progressioita eli treenin rasittavuutta tulisi pystyä lisäämään keinolla tai toisella.

Itsensä voittaminen jokaisessa treenissä tuo palkitsevan tunteen. Nousujohteinen treeni ei tarkoita kuitenkaan, että lisäisit jokaisella treenillä lisää painoa tankoon. Treeniuran alussa painojen lisääminen toimii hyvin, mutta kun kehitys painojen suhteen hidastuu ei kannata lannistua. Treenistä saa nousujohteisen muillakin tavoilla. Treenipainojen lisäksi voit lisätä sarjamääriä, vaikuttaa palautus aikaan, vaihtaa liikettä, lisätä treenikertoja tai muuttaa sarjapituuksia. Tärkeää on tuoda lihakselle uusia kasvuärsykkeitä. Arnoldin sanoin yllätä lihaksesi.

Tärkeintä on, että kaikki tekemisesi on johdonmukaista tavoitteidesi kannalta. Älä keksi tekosyitä. Pidä kirkkaana mielessäsi se mitä oikeasti haluat. Katsotaan yhdessä mikä toimisi henkilökohtaisesti juuri sinulle. 

Lue seuraavaksi:

Onko mahdollista samanaikaisesti polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasta?

Mitä on carb cycling?

Edellinen artikkeli Cheat ateria vai hiilihydraattitankkaus?

Lue myös seuraavat artikkelit: