Siirry sisältöön
Valmennuksillamme on 100% tyytyväisyystakuu
Valmennuksillamme on 100% tyytyväisyystakuu
Nike ZoomX Vaporfly 3 - superkengät testissä

Nike ZoomX Vaporfly 3 - superkengät testissä

Etsitkö superkenkää, jolla voit tehdä henkilökohtaisia ennätyksiä aina 10 kilometristä maratonille? Jos vastasit kyllä, olet oikeassa artikkelissa! Nike julkaisi 6-päivä maaliskuuta 2023 uusimman version Nike ZoomX Vaporflysta ja olihan tämä kenkä saatava heti testiin, hyppää mukaan!

Mihin Nike Vaporfly 3 on suunniteltu?

Nike kertoo sivuillaan, että ZoomX Vaporfly Next% 3 on suunniteltu tuomaan nopeutta ja vauhtia juoksijoille, jotka tavoittelevat henkilökohtaisia ennätyksiä 10 kilometristä maratonille. Nämä juoksukengät tarjoavat kilpailuun sopivan vaimennuksen, keveyden ja responsiivisuuden, jotka auttavat juoksijoita saavuttamaan huippusuorituksia.

Kengän keskeiset ominaisuudet:

1. Ominaisuus: Propelling You Forward. Täyspitkä hiilikuituinen lentopohjalevy tarjoaa jäykän ja eteenpäin työntävän tuntuman. Tämä ominaisuus auttaa juoksijaa saavuttamaan nopeamman ja tehokkaamman askelluksen.

Arvostelu: Tämä ominaisuus on selvästi tämän kengän ylivoimainen vahvuus! Ensi reaktio oli jopa hieman hupaisa! Nimittäin kengillä on jopa hieman hankala kävellä, mutta kun lähdet juoksemaan, niin kenkä suorastaan työntää sinua eteenpäin. Tämä ominaisuus tuo ehdottomasti lisää potkua juoksuun varsinkin kovemmassa vauhdissa, kun lantio pysyy ylhäällä ja askel rullaa nätisti! Juoksun tuleekin tuntua helpolta, jotta juoksu voi olla mukavaa. Kenkä auttaa ehdottomasti tämän tuntuman saavuttamisessa. 

2. Ominaisuus: Speed for Miles: Nike ZoomX -vaahtomateriaali on erittäin responsiivinen ja tarjoaa entistä enemmän energian palautusta kuin edellisessä mallissa. Tämä antaa juoksijalle joustavan ja pomppivan tuntuman, joka auttaa ylläpitämään vauhtia pitkilläkin matkoilla. Stable Ride: Kengän välipohja on suunniteltu painon jakamiseksi ja tarjoamaan vakaan juoksukokemuksen. Erityinen muotoilu kantapään alueella auttaa vähentämään painoa sisäsyrjällä, mikä parantaa juoksun vakautta.

Arvostelu: Joustava ja pomppiva tuntuma on ehdottomasti huomattavissa. Kun tämän ominaisuuden yhdistää eteenpäin työntävään jäykkään välipohjaan, on juoksutuntuma kuin varsalla kevätlaitumella. Eli kevyttä on...

3. Ominaisuus: Feel the Breeze. Kengän päällinen on valmistettu hengittävästä Flyknit-kankaasta, jossa on erityisesti valitut langat ja suunnitellut alueet. Tämä takaa pehmeän ja viileän muotoilun, joka muotoutuu jalkasi mukaan tarjoten optimaalisen istuvuuden.

Arvostelu: Kengästä on karsittu kaikki turhat ominaisuudet pois, jonka ansiosta tämä juoksukenkä painaa vain 186g. Voit jopa nähdä juoksusukkasi kengän yläosan läpi. Kantapäästä löydät vain pienen pehmustesuikaleen, mutta muuten kenkä on hyvin kovaa materiaalia kauttaaltaan. Vaikka kengän kangas on ohut, on kangasmateriaali jopa omituisen kovaa, jonka ansiosta kengän kankaan tulisi kestää rikkoutumatta.

Miten Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 eroaa uudesta mallista? 

Kengän päivitetty pohjan ohut kumikerros käyttää vähemmän materiaalia, mutta säilyttää silti kestävyyden. Tämä vähentää pohjan painoa ja paksuutta, mikä mahdollistaa lisää ZoomX-vaahtomateriaalia ja saumattomamman askelluksen.

  • Kengän kielessä oleva kevyt pehmuste auttaa vähentämään painetta jalkapöydän päällä, mikä parantaa mukavuutta ja istuvuutta.
  • Uuden Waffle-ulkopohjakuviointiin on lisätty perforaatioita, jotka säästävät painoa ja tarjoavat paremman pidon erilaisissa sääolosuhteissa.
  • Kengän päivitetty ohut ulkopohjan kumi vähentää painoa ja paksuutta, mikä mahdollistaa lisää millimetrejä ZoomX-vaahtomateriaalia alapuolelle ja sujuvamman askelluksen.

Kengissä ei ole suurta eroa toisiinsa edellämainittujen asioiden lisäksi. Malli on edelleen markkinoiden lippulaiva superkenkien kategoriassa. 

Mihin Nike ZoomX Vaporfly 3 ei sovellu? 

Kengän jäykkä pohja ja eteenpäin työntävä tuntuma eivät ole elementissään polkujuoksussa. Kenkä on hieman kömpelön tuntuinen myös nopeissa käännöksissä. 

Yhteenveto

Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 on suunniteltu juoksijoille, jotka haluavat saavuttaa nopeampia aikoja ja henkilökohtaisia ennätyksiä. Näiden kenkien erinomainen vaimennus, keveys ja responsiivisuus tekevät niistä ihanteellisen valinnan kilpailutapahtumiin aina 10 kilometristä maratonille. Kengän päivitetyt ominaisuudet tarjoavat myös lisää mukavuutta, vakautta ja istuvuutta.

Edellinen artikkeli Tampere parkrun: Hauska ja ilmainen yhteisötapahtuma kaikille
Seuraava artikkeli MITEN LAIHTUA?